agostonrobert.hu > Blog > Új év, új honlap

Új év, új honlap

Mindenek előtt szeretnék minden kedves látogatónak boldog új évet kívánni!

Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen tartalomkezelő rendszert használjak, aminek a használatát relatíve gyorsan elsajátíthatom, ami elég rugalmas ahhoz, hogy a kódjába belepiszkálhassak néha, és ami nem túl bonyolult felépítésű. Arra is gondoltam, hogy írok egy sajátot, amit úgy építek fel, ahogy az nekem tetszik. A fontosabb szempontok a következőek voltak:

Ami egyáltalán nem volt fontos szempont: Végül arra jutottam, hogy nincs is szükségem keretrendszerre, hiszen egy egyszerű notepadban, vagy Notepad++-al olyan kényelmesen írok kézzel HTML kódot, mint magát a tartalmat. Ennek előnyei számomra: Persze nem fogok mindig minden posztot, oldalt, akármit a nulláról kezdve megírni. Elég egyszer elkészíteni egy sablon oldalt, és azt újra lehet használni.

El is kezdtem egy sablont készíteni, illetve design-olni. Mivel nem vagyok jó a felületek színezésében, ezért olyan oldalak színvilágát és elrendezését próbáltam közelíteni, amik hatással voltak rám, ihletet adtak. Persze a böngésző inspectora is sokat segített, if you know what I mean...

Mi ez a blog?

És hogy mi is ez a blog egyáltalán? Miről lehet majd itt olvasni? Mindenről, ami velem történik, vagy körülöttem. Megosztom a véleményem (nem számít, hogy kit érdekel) mindenféle témában:

Ez az új blog első bejegyzése, de a régi blog néhány bejegyzése sem került a süllyesztőbe. Amint alkalmam lesz rá, átrakom ide azokat is. A hozzászólásokról még annyit, hogy már van egy ötletem a funkció támogatására, de még nem implementáltam le. Addig is lehetőség van a bejegyzésekre e-mailben reagálni, a címem: mail@agostonrobert.hu.

Jó olvasást a jövőben!
Üdv:
-Robi